Welcome to reefbuilders.nl BY HDSP Aqua Technologies

Met alle plezier leveren wij aan particulieren, bedrijven, instellingen en verenigingen.

Ons doel is uw aquariumwens uit te voeren. Wij leveren aquaria van 600 liter tot mega aquaria zoals dierentuin toepassingen. Met exclusiviteit van Pangea Rocks en livingcolor koralen zijn wij Nederlands grootste leverancier van kunst koraal. Om u een indruk te geven van wat Reefbuilders voor u kan betekenen hebben wij onze specialiteiten in een folder samengevat. Het begint namelijk met een droom, het idee om een mega aquarium te bouwen. Soms wordt wat op papier geschetst (meestal op een kladpapier) en soms worden gedetailleerde tekeningen gemaakt. Dit is voor ons het beste moment om er bij betrokken te worden.

Zodra het project groen licht krijgt, beginnen we aan het ontwerp. Reynolds ingenieurs maken 3D-, virtuele en schaalmodellen van het  project en bepalen de beste en meest efficiënte manier om te bouwen. 

De  installatie is een andere uitdaging, deze wordt aangepakt tijdens de fabricage van het project. De ingenieurs zien de installatie als een integraal onderdeel van het ontwerpproces.

We begrijpen dat de uitdrukking “the sky is the limit” niet opgaat als het gaat om uw budget, dus door middel van een gezamenlijk proces van "value engineering" kunnen we uw idee werkelijkheid laten worden zonder uw budget te overschrijden. Door creatief te denken en nauw samen te werken met de projectontwerpers ontwikkelen wij oplossingen om eventuele budgettaire beperkingen, tijdsdruk-, installatie- en/of  constructieproblemen te verhelpen. Wij zijn in staat om hierbij de “look and feel“ van het oorspronkelijke idee te behouden.

Product keuze

Elke project heeft een eigen karakter. Deze karaktereigenschap zetten wij om in materialen. Zo kan het zijn dat uw bassin van polyester, beton en acryl of van een combinatie van deze materialen gebouwd zal worden. Wij vinden uw wens belangrijk maar kijken ook naar een veilige constructie. Veiligheid staat bij ons voorop. Wij maken dan ook uitsluitend gebruik van de beste kwaliteit materialen. Vanwege de hoge kwaliteit geven wij u tien jaar garantie op onze bassins.

Techniek keuze

Naast het ontwerp zelf is er nog een belangrijk aspect dat moet worden besproken: de techniek die gebruikt moet worden om het bassin te zuiveren. Helaas blijkt in de praktijk vaak dat hier niet goed over wordt nagedacht en dat het soms zelfs wordt vergeten. Wanneer een bassin niet of niet juist wordt gefilterd, vervuilt het water waardoor de bewoners het uiteindelijk niet zullen overleven. Los van het leefklimaat voor uw vissen maken wij van uw aquarium een echte “eyecatcher”. Het 
water in uw bassin moet daarom spatzuiver zijn. Om dit te realiseren stellen wij u drie vragen: 
- Zout of zoet water
- Volume bassin
- Visbezetting en soort

Wij leveren volledige turn-key projecten:

Geen zorgen is het idee, uw project is onze uitdaging. Wij verzorgen uw gehele droom. Van bassin tot filtering, van filtering tot besturingstechniek. Wij leveren een uitgebreid programma aan KNX bestuurbare onderdelen om het bassin aan te sturen. Hiermee regelt u bijvoorbeeld de zonopkomst en -ondergang en het sturen van kleppen. De pompen kunnen worden aangesloten op een NCP gecertificeerd beveiligingssysteem dat alle processen controleert en u indien nodig alarmeert. Denkt u hierbij aan (te) hoog of laag water en temperatuur. Via uw smartphone is alles zichtbaar en zijn IP-camera’s bestuurbaar. Een volledige demonstratie van deze technieken is te zien in onze showroom. Nadat het ontwerp van bassin en filterruimte gemaakt is, kunnen we de inrichting gaan bespreken. Wij zijn namelijk Nederlands’ grootste leverancier van professionele kunstkoralen. Zo komt uw droom steeds meer tot werkelijkheid. Nadat zowel het bassin, de filtertechniek
en de inrichting gebouwd zijn kunnen we gaan opstarten met het aquarium. Wij leveren dieren via De Jong Marinelife. 

Zo begon het eerst met een schets op (klad)papier en heeft u nu het bedrijf gevonden dat uw droom kan verwezenlijken.

Reefbuilders is een onderdeel van HDSP Aqua Technologies.

 

Onze vaardigheden

 • Ontwerp, advies & installatie LSS systemen

  Ontwerp, advies & installatie RAS systemen

  Ontwerp, advies & installatie & polijsten  Acryl ramen

  Ontwerp, adves & installatie decoratie bouw 

  Rotsen - koralen - gras - bomen 

Wij zijn dealer van

 • Reynolds Polymer Technology, Inc.

  Pangea rocks, leverancier Nederland

  HAT Filtersystemen 

  MAT RAS Systemen 

  DyMiCo Filters

Lopende projecten
welke nu worden gerealiseerd

 • Domotica in wolven verblijf

  Bouw Aquaria Noorwegen

  Bouw blacktip reef aquaria   

  Bouw nieuw kaaiman verblijf met mangrove     

   

Live kijken

Reynolds Acryl ramen

Reefbuilders is official dealer of Reynolds