Conceptontwikkeling

Conceptontwikkeling

Het begint namelijk met een droom, het idee om een mega aquarium te bouwen. Soms wordt wat op papier geschetst (meestal op een kladpapier) en soms worden gedetailleerde tekeningen gemaakt. Dit is voor ons het beste moment om er bij betrokken te worden.

Zodra het project groen licht krijgt, beginnen we aan het ontwerp. onze ingenieurs maken 3D-, virtuele en schaalmodellen van het  project en bepalen de beste en meest efficiënte manier om te bouwen. 

De  installatie is een andere uitdaging, deze wordt aangepakt tijdens de fabricage van het project. De ingenieurs zien de installatie als een integraal onderdeel van het ontwerpproces.

We begrijpen dat de uitdrukking “the sky is the limit” niet opgaat als het gaat om uw budget, dus door middel van een gezamenlijk proces van "value engineering" kunnen we uw idee werkelijkheid laten worden zonder uw budget te overschrijden. Door creatief te denken en nauw samen te werken met de projectontwerpers ontwikkelen wij oplossingen om eventuele budgettaire beperkingen, tijdsdruk-, installatie- en/of  constructieproblemen te verhelpen. Wij zijn in staat om hierbij de “look and feel“ van het oorspronkelijke idee te behouden.

Product keuze

Elke project heeft een eigen karakter. Deze karaktereigenschap zetten wij om in materialen. Zo kan het zijn dat uw bassin van polyester, beton en acryl of van een combinatie van deze materialen gebouwd zal worden. Wij vinden uw wens belangrijk maar kijken ook naar een veilige constructie. Veiligheid staat bij ons voorop. Wij maken dan ook uitsluitend gebruik van de beste kwaliteit materialen. Vanwege de hoge kwaliteit geven wij u tien jaar garantie op onze bassins.

Techniek keuze

Naast het ontwerp zelf is er nog een belangrijk aspect dat moet worden besproken: de techniek die gebruikt moet worden om het bassin te zuiveren. Helaas blijkt in de praktijk vaak dat hier niet goed over wordt nagedacht en dat het soms zelfs wordt vergeten. Wanneer een bassin niet of niet juist wordt gefilterd, vervuilt het water waardoor de bewoners het uiteindelijk niet zullen overleven. Los van het leefklimaat voor uw vissen maken wij van uw aquarium een echte “eyecatcher”. Het 
water in uw bassin moet daarom spatzuiver zijn. Om dit te realiseren stellen wij u drie vragen: 
- Zout of zoet water
- Volume bassin
- Visbezetting en soort

Wij leveren volledige turn-key projecten:

Geen zorgen is het idee, uw project is onze uitdaging. Wij verzorgen uw gehele droom. Van bassin tot filtering, van filtering tot besturingstechniek. Wij leveren een uitgebreid programma aan KNX bestuurbare onderdelen om het bassin aan te sturen. Hiermee regelt u bijvoorbeeld de zonopkomst en -ondergang en het sturen van kleppen. De pompen kunnen worden aangesloten op een NCP gecertificeerd beveiligingssysteem dat alle processen controleert en u indien nodig alarmeert. Denkt u hierbij aan (te) hoog of laag water en temperatuur. Via uw smartphone is alles zichtbaar en zijn IP-camera’s bestuurbaar. Een volledige demonstratie van deze technieken is te zien in onze showroom. Nadat het ontwerp van bassin en filterruimte gemaakt is, kunnen we de inrichting gaan bespreken. Wij zijn namelijk Nederlands’ grootste leverancier van professionele kunstkoralen. Zo komt uw droom steeds meer tot werkelijkheid. Nadat zowel het bassin, de filtertechniek en de inrichting gebouwd zijn kunnen we gaan opstarten met het aquarium. Wij leveren dieren via De Jong Marinelife. 

Zo begon het eerst met een schets op (klad)papier en heeft u nu het bedrijf gevonden dat uw droom kan verwezenlijken.

 
Ondersteuning en begeleiding voor aquarium haalbaarheid, scoping en het genereren van ideeën in zeer vroege stadia.

Het begint met een eenvoudig idee, het bouwen van een aquarium.

Of het nu gaat om een ​​iconische functie voor een groot winkelcentrum, een kenmerk voor een luxueus hotel, een onderzoeksfaciliteit in een universiteit, een prestigieus display voor een hoofdkantoor, een opbeurende presentatie voor een ziekenhuis of de grootste waterattractie van een land, Reefbuilders Concept Development Service beantwoordt de talloze vragen die snel zo'n idee volgen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor een aquarium? Wat zou het kosten en zou het haalbaar kunnen zijn? Zijn aquariums moeilijk te beheren? Wie en hoeveel aquariummedewerkers zijn er nodig? Hoe is een aquariumconcept ontwikkeld? Hoe lang duurt het aquariumbouwproces?

Dit zijn slechts enkele van de vragen die rijzen in de vroege stadia van een aquariumbouwproject. Reefbuilders ontwerpt, bouwt, exploiteert en onderhoudt enkele van 's werelds grootste aquariums over de hele wereld.

Reefbuilders Concept Development Service is voor iedereen die nadenkt over de haalbaarheid en de initiële aquariumontwerpen. Assisteren van investeerders, planners, architecten, overheden en ontwikkelaars.


Maquette

Het doel van een architectonisch maquette is om de architectuur van een project of gebouw te laten zien. Geschikte schalen zijn 1:100 en 1:50. Als het gebouw erg groot is, kan 1:200 of 1:250 ook een goede optie zijn. Een kleine aquaria zou ook nog op 1:25 gemaakt kunnen worden, al vind ik deze schaal meer geschikt, als je ook een techniekkamer met ontworpen pompen en filters wilt weergeven.